Utmana dig själv mot toppen

Ta del av en miljö där träning kombineras med studier eller jobb, för dig som har som mål att nå toppen!

I den anrika skidorten Åsarna finner du Åsarna Ski Academy, ett program för vidare satsning inom alpin- och längdskidåkning. Här får du njuta av fördelarna med livet på en mindre ort och fokusera på personlig utveckling inom skidåkning. Åsarna Ski Academy passar dig som vill kombinera träning med studier eller arbete.

alpin-filip-joralv (kopia)

”Åsarna, Svenstavik, Klövsjö- Vemdalen är fördelaktigt beläget för samtliga vintersporter men i synnerhet för alpin skidåkning med dess goda geografiska positionering samt de förutsättningar som finns i närområdet. Destination Vemdalen har i samtliga år erbjudit mycket bra träningsmöjligheter och har alltid haft en plats för racing vilket kan skilja de olika skidanläggningarna åt. Inom organisationen arbetar eldsjälar som vigt sina liv åt alpin skidåkning och som ständigt arbetar med att förbättra förutsättningarna för oss inom racing.”

 

Carl Jonsson, Världscupåkare, svensk mästare i Alpin skidåkning.

 

Vad vi erbjuder dig som aktiv

Vi vill ge dig som aktiv bästa möjliga förutsättningar att nå toppen. Om det innebär att du vill jobba, studera eller 100% fokusera på träningen är helt upp till dig.

Jobb

Antingen har du egna kontakter eller så försöker vi att koppla samman dig med våra partners eller andra lokala företag. Vi är måna om att du ska kunna hitta ett jobb som går att kombinera med din elitsatsning.

Studier

Här kan du studera på den nivå som passar dig, vuxenutbildningar, högskola eller universitet. Du söker och blir antagen enligt ordinarie process hos respektive skola eller universitet. Detta gör vi i nära samarbete med universitet och andra utbildningsanordnare. Tack vare digitaliseringen går många utbildningar att läsa på distans från Åsarna med omnejd.

Vi ger dig rätt förutsättningar för att växa inom sporten och utmana dina gränser. Tillsammans med kompetenta tränare och likasinnade träningskamrater vill vi att du ska nå din fulla potential.

asarna

Siktar mot toppen

Tillsammans sätter vi en individuell plan för hur du ska bli en vinnare.

Träning

Vår ambition är bästa möjliga förutsättningar för din träning.

Optimala förhållanden

Åsarna är ett mecka för både skid- och fysträning. Våra hemmabackar i Klövsjö är bara 15 minuter bort. 

Laget & jaget

Här tränar vi tillsammans, peppar och utmanar varandra att nå ännu högre. 

VAD VÄNTAR DU PÅ?

Vi öppnar snart för nytt intag och vi hoppas att få se just din ansökan!

Hur funkar det?

Ett års optimala träningsförhållanden

Vi har elittränare med lång erfarenhet och fysioterapeut bundet till akademien. Det tillsammans med en meningsfull fritid skapar bästa möjliga förutsättningar för dig att lyckas.