VILL DU VARA MED OCH GÖRA SKILLNAD FÖR SVENSK SKIDÅKNING?

Vill du vara med att skapa förutsättningar för hållbart idrottande inom längd och alpint?

Bli en Del av Framtidens Skidsport - Sponsra Åsarna Ski Academy

Åsarna Ski Academy är en skidakademi för både alpin- och längdskidåkning och startade som ett projekt för 3 år sedan. Nu tar vi nästa steg för hållbart och långsiktigt idrottande vilket inneburit en tydligare verksamhetsplan, startat upp en idrottsförening samt även ett aktiebolag för att få tydligare struktur i vår verksamhet.

Senaste säsongen hade vi 28 aktiva inom längd och alpint. Flera av åkarna lyckades mycket väl i både nationella och internationella tävlingar. Bland dessa fanns Jens Burman som vid sidan av längdlandslaget tränade med akademin och kommer även göra så innevarande säsong. Bland de alpina åkarna fanns framgångsrika Ebba Årsjö som radat upp medaljer inom alpin parasport och vann den totala världscupen. Emil Pettersson även han alpin åkare fick åka Europacup och tillhör numera landslaget.

Varför?
Av de åkare som fortsatt är aktiva på alpinsidan lägger ca 60% av tjejerna av efter gymnasiet, det droppar sedan av fler och fler för att vid en ålder på 23-24 år endast vara ca 10% kvar (3 åkare). På herrsidan lägger ca 30% av efter gymnasiet, men likt damsidan är det enbart ca 10% (4 åkare) kvar som aktiva åkare vid en ålder på 23-24 år. Under förutsättning att man inte nått landslaget. En ganska tidig pensionsålder för elitsatsande skidåkare.

På längdsidan, lägger 50 % av herrarna av efter skidgymnasiet och endast 30 % av damerna fortsätter. Sen kommer nästa tydliga tapp efter ytterligare tre år då ytterligare hälften av killarna försvinner. På damsidan har vi därefter endast 1-4 aktiva per årskull kvar på anmälan till de olika SM distanserna.

Enligt forskningen når en alpin åkare sin bästa form först runt 28 års ålder. På längdsidan och inom uthållighetsidrott något senare.
Detta rimmar inte så väl med hur förutsättningarna ser ut idag.

Åsarna Ski Academy vill göra det lite annorlunda och ta vid där skidgymnasierna slutar och bidra till en bredare och längre möjlighet att utvecklas som skidåkare.

Vill du vara med att göra skillnad och utveckla svensk skidåkning?
Vi på Åsarna Ski Academy vill bjuda in dig och ditt företag att bli en del av en spännande resa inom svensk skidsport. Åsarna, känt som "Guldbygdens vagga", har producerat några av Sveriges mest framgångsrika skidåkare genom åren. Nu står vi inför en ny era, där vi med din hjälp kan ta våra unga talanger till ännu högre höjder.

Vår Vision
Vår akademi är mer än bara en träningsmiljö. Vi strävar efter att skapa en hållbar och långsiktig elitmiljö för aktiva inom längd och alpint. Där fler får chansen att stanna kvar på snö och fortsätta sin skidsatsning, med möjlighet att nå absoluta elit inom sin idrott men också skapa hållbara, trygga och säkra individer med möjlighet till dubbla karriärer genom fokus på personligutveckling, mental hälsa och akademisk framgång.

Vad Vi Erbjuder Våra Sponsorer
Vi erbjuder flera olika sponsorpaket som kan anpassas efter dina behov och mål. Oavsett om du är intresserad av logotypplacering på våra tävlingsdräkter, partnerskap vid våra event, eller att skapa unika kampanjer tillsammans med våra atleter, kan vi garantera att din investering ger mångsidiga fördelar.

Nästa Steg
Vi skulle gärna vilja träffa dig för att diskutera hur ett samarbete skulle kunna se ut. Jag kommer att kontakta dig inom de närmaste dagarna för att se när det passar att ta en närmare diskussion. Under tiden, tveka inte att höra av dig om du har några frågor eller önskemål.
Tillsammans kan vi skapa en ännu starkare plattform för framtidens skidstjärnor, samtidigt som vi bygger varumärkesvärde för ditt företag.

Tveka inte att höra av dig till:

Patrick Costow (Tel: 073-642 11 44, Mail: patrick.costow@gmail.com)

Peder Egnell (Tel: 070-603 39 64, Mail: peder@egnell.se)

Anders Forsén (Tel: 0733-57 21 52, Mail: anders.forsen@me.com )

Så kan vi gemensamt skapa unika möjligheter för våra aktiva och för dig som partner till Åsarna Ski Academy.

Med vänlig hälsning
Åsarna Ski Academy

Hur funkar det?

optimala träningsförhållanden

Vi har elittränare med lång erfarenhet och fysioterapeut bundet till akademien. Det tillsammans med en meningsfull fritid skapar bästa möjliga förutsättningar för dig att lyckas.